fbpx

Varför en enkel man?

Av någon anledning fick jag för mer än 5 år sen för mig att ändra mitt användarnamn på Instagram till @enenkelman och när jag sommaren 2018 läste en kurs om sociala medier, journalistik och hållbarhet sa min lärare det var ett bra namn. Min första tanke var:

Ja, men det är det ju!

Varför? För det var det som ledde mig till den punkten jag var då, det var det som fortfarande är min inre drivkraft och som alltid får mig tillbaka på banan igen. Om jag, en enkel man, kan göra något så kan alla. Och det hänger ihop med min övertygelse om att ALLA har ett syfte med sin tid på jorden.

Du. Jag. Alla.

Vi är alla en del av helheten och utan minsta pusselbit blir bilden inte komplett, även om vi kan se vad det handlar om skulle det om en enda bit saknades inte vara helt. Du är viktig!

Det som också en gång inspirerade mig till just En enkel man är låten Enkel man med Kultiration och Kapten Röd. Lyssna gärna på den:

Sociala medier

Och nu har jag valt att åter igen ge mig in på att skriva på min hemsida, liksom jag för längesen bloggade. Sociala medier i all ära, men inget går upp mot att läsa på en faktisk hemsida. När jag väl tar mig tiden att klicka på en länk för att läsa något har jag tagit ett val att ägna det lite tid, liksom du gjort nu.

Till skillnad från sociala medier, där det lätt scrollas till ögonen går i kors, vare sig vi hittar något intressant eller inte. Färre kanske ser det jag skriver här, men du som läser är mer intresserad än någon som läser en rubrik på Facebook och klickar Gilla.

Och det ska jag säga, att min tanke är att använda den här plattformen till att gå djupare i ämnen som har rört mig de senaste åren. Framförallt de senaste 7 åren, sen jag började jag vakna upp och allt jag lärt mig sen dess, men även än längre tillbaka.

Livet är en fantastisk lärdom, och jag fortsätter söka sanning. En enkel man söker sanningen.

För mitt liv ska ha en mening får jag leva ut det syfte jag har, mitt kall. Och detta är en del utav det.

Tack för att just DU tog dig tid att vara här, att du läser just nu. Och välkommen att lämna en kommentar, här och på kommande. Jag söker än, och skriver jag något du INTE håller med om, skriv gärna det och varför. För att hitta sanningen måste jag kunna ha fel 😉

Du är bäst!

PS. Kommer också framöver att driva min Youtube-kanal tillsammans med denna sida, med liknande tema men i videoformat.

2 svar till ”Varför en enkel man?”

 1. Profilbild för Pia Nilsson

  Min sanning är min sanning
  Din sanning är din sanning
  Jag har inte fel
  Du har inte fel
  Vi tycker/tänker bara olika ❤️❤️❤️

  1. Profilbild för Michael

   Det är lite så jag har sett det innan också, men börjar se det lite annorlunda nu. Om det inte finns någon sanning utan bara var och ens egna sanning, hur ska vi kunna ha ett fungerande samhälle? Visst, vi är alla unika och har våra unika perspektiv. Men perspektiv på vad? Perspektiv på sanningen. Så mitt sökande efter sanning handlar om att vrida på perspektivet mer, så att jag kan se mer av sanningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder så kallade cookies. Genom att fortsätta använda denna hemsida accepterar du användandet av cookies.